Beschrijving en foto's van de excursie naar Schoonhvoen. De foto's worden aangevuld zodra wij er meer hebben ontvangen. Hieronder de foto's van Tanja Moody.


Foto's van Agatha Oosting


Foto's van Jaap Borggreve


Schoonhoven is onze nationale zilverstad, als je in Nederland zilversmid bent dan ben je vermoedelijk in Schoonhoven opgeleid. Als u daar een bloemetje koopt, denk dan aan zoiets als dit van Rob Glastra:

Zilveren boeket

Dit moois ziet u in het Zilver- en klokkenmuseum. Zoekt u nog een bijzondere wekker, iets zonder die digitale piepjes? Ook dat kan: wekker

En dan is er uiteraard ook nog een geweldig mooie stad met een rijke geschiedenis. Ook die stad gaat u zien, begeleid door een gids die er alles van weet.

 • Rond 12:30 uur: aankomst in Schoonhoven.
 • 13.00 - 14.00 uur: Rondleidingen Museum in twee groepen.
 • 14.14 - 15.15 uur: Restaurant Belvedere voor koffie of thee.
 • 15.15 - 16.45 uur: Stadswandeling met gids van VVV
  • Dit alles kost u slechts 17 euro per persoon (niet leden 19 euro). U schrijft zich in door dit bedrag tijdig over te maken op de rekening van onze penningmeester, 5023582 ten name van Genootschap AWK Voet v Oudheusden. Dat is tevens de enige manier om u in te schrijven, telefonisch reserveren is niet zinvol.

   U reist op eigen gelegenheid. Wilt u met iemand meerijden, meldt u dat dan bij de secretaris: J.G. Borggreve, telefoon 0345-530608. Heeft u ruimte in uw auto, meldt dat dan bij diezelfde secretaris.

   Routebeschrijving

   De rit per auto naar Schoonhoven duurt ongeveer 45 minuten. U kunt in Schoonhoven het beste parkeren op het Doelenplein, dat is vlak bij het museum en daar verzamelen wij. Daar zijn twee soorten parkeerplaatsen: met verplichte parkeerschijf (blauwe zone) en zonder, dus neem uw parkeerschijf mee. En, als u toch alles bijelkaar zoekt, neem dan ook uw museumjaarkaart mee.

   Kaarten om u de weg te wijzen:

   Detailkaart Doelenplein Overzichtskaart route Schoonhoven