bunker langs de tocht

Verslag

Op de Goilberdingerdijk, op weg naar het startpunt voor de fietstocht, hebben drie Voetleden ook nog even een goede daad verricht. Een medewerker van de PTT zat klem tussen de post van een hek en een auto die langzaam van de dijk was afgerold. Ze hebben, samen met de bewoner, die overigens juist een brief had ontvangen van het Tielse ziekenhuis, de auto teruggeduwd en zo de PTT medewerker uit zijn benarde positie bevrijd. Jammer genoeg, geen foto's van dit voorval, daar waren ze te druk voor. Wel foto's van de tocht, druk op Lees Meer..

Afgelopen zes jaar heeft Voet een puzzelfietstocht georganiseerd waar veel deelnemers met plezier op terugkijken. Vorig jaar is de fietstocht verregend, een unieke gebeurtenis; dit jaar proberen we het opnieuw. De tocht gaat grotendeels langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie richting Leerdam. De route bedraagt circa 29 kilometer.

Dit jaar deden er 50 personen mee, de meesten kozen de lange fietsroute van 35 kilometer. Het was als vanouds, perfect fietsweer en een geweldig mooie omgeving. Volgend jaar weer, intussen ziet u hieronder voldoende foto's.

Foto's Ria en Kees Spronk

Foto's Jan Hogendoorn

Foto's Louis Raetsen

Voor hen die dit te lang vinden is een kortere route gemaakt, men komt dan niet in Leerdam; deze route is ongeveer 19 kilometer lang. In de Glasstad is een wandelroute met historische vragen uitgezet.

Meldt u zich aan tussen 12.30 en 13.00 uur bij de Veldkeuken op het terrein van Werk aan ’t Spoel aan de Goilberdingerdijk te Culemborg, alwaar u kunt inschrijven. In groepen van maximaal 6 personen of op eigen gelegenheid gaat u op weg.

Natuurlijk mag U kennissen meenemen, ook al zijn ze geen lid. Aan de fietstocht zijn geen kosten verbonden. Het is verstandig een mobieltje mee te nemen waarmee u de bezemwagen kunt oproepen, mocht U onverhoopt gestrand zijn.

646