bus voor VoetAls u op de foto hierboven klikt wordt die gedownload in het oorspronkelijke formaat, kun u een geweldige afdruk van maken.

Op maandag 4 juni nog meer foto's gekregen en op de website gezet, en nu, 30 juni alweer meer foto's, nu van Louis Raetsen. Vers van de pers, de foto's van Jan en Lianne Hogendoorn en Toine van de Laar.

Klik hieronder op de eerste foto en door links of rechtsboven in de foto te klikken bladert u door het hele album heen.

De foto's van Toine van de Laar

De foto's van Louis Raetsen

Kasteel AnholtIn de gedrukte nieuwsbrief staat 8 juni, dat is fout. Deze excursie vindt plaats op zaterdag 2 juni.

Wij nemen u mee naar Werth, Wertherbruch en Anholt, plaatsen waarmee Culemborg een eeuwenoude band heeft. In de veertiende eeuw trouwde Hubert van Culemborg met Jutta van der Lek en door dat huwelijk zijn deze twee plaatsen in het bezit gekomen van de heren van Culemborg.


Wij vertrekken van het station in Culemborg, al om 8:00 uur, en na de busreis kunt u even bijkomen met koffie. Dan beginnen we met een rondleiding door het Museum Kasteel Anholt, de gids leidt u door prachtige kamers langs een uitgebreide schilderijenverzameling met werken van beroemde meesters, zoals Rembrandt, Jan van Goyen, Gerard ter Borch, Jan Breughel d.J., Bartholomaus Bruyn, Holbein, Jobst Harrich, Murillo, Carlo Dolci, Salvator Rosa.

Park bij Kasteel Anholt Om het museum ligt een prachtig park, deels ontworpen door Mien Ruys in 1966, waar van april tot september bomen en planten in bloei te bewonderen zijn, en dat niet alleen, er is ook nog een prachtige beeldentuin en een doolhof. Maar wij gunnen u niet de tijd daarin te verdwalen. Meer weten: Ga naar de website van Kasteel Anholt.

Molen in WerthNa de uitgebreide, want Duitse lunch bezoeken wij de molen in Werth, de kerk in Wertherbruch en het Heimathaus, een klein museum in Werth. En om het geheel af te sluiten trakteren wij u vóór de terugreis nog op een verrassing, het is tenslotte het jaar van ons 75 jarig jubileum. Om ongeveer 18:30 bent u weer terug in Culemborg.

Wilt u vooraf iets lezen over de band tussen Werth en Culemborg, lees dan Voetnoot 15/16 in pdf formaat, vanaf bladzijde 34. Klik hier om die Voetnoot te lezen.

Voor deze excursie hebben wij de grootste bus gereserveerd die bij Streef beschikbaar is, een bus met 66 plaatsen in plaats van de gebruikelijke 58.

Inschrijven

Deelname aan deze excursie kost u €52,50 per persoon. U kunt zich uitsluitend inschrijven door dit bedrag over te maken op bankrekening 5023582 ten name van Genootschap AWK Voet van Oudheusden in Culemborg.