In de e-mail over deze lezing staat dat hij wordt gehouden in de Achterweg 2. Dat is fout, het moet zijn Achterstraat 2!

Het is inmiddels 67 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd, maar de Tweede Wereldoorloag staat nog volop in de belangstelling. Terecht eigenlijk, het waren donkere jaren, maar los van alle ellende zijn het vijf zeer bewogen jaren uit onze recente geschiedenis geweest. Er valt genoeg over te vertellen en er zijn genoeg gebeurtenissen waarop wij kunnen reflecteren.
Bij Drukkerij Verschoor weten ze er ook van mee te praten. Allereerst dook een paar maanden geleden een fotoboek op van de Luchtafweerartillerie die was gelegerd bij Huize Den Bol aan de Beusichemse dijk u leest er meer over op www.oorlogsslachtoffersculemborg.nl , een website van Richard van de Velde. Daar leest u dat de soldaten die daarbij betrokken waren hartelijk zijn ontvangen in Drukkerij Verschoor.

Maar Verschoor zelf heeft dan natuurlijk ook allerlei verhalen die nog niet naar buiten zijn gebracht, denkt u dan. Inderdaad, klopt, maar ze staan nu op papier. Arnold Verschoor heeft die verhalen opgeschreven en ze uitgebracht onder de titel "Zij hadden er tabak van". En zoals u van een telg uit een drukkersgeslacht mag verwachten, het ziet er prima uit.
Morgenavond, dinsdag 23 april om 20:00 uur presenteert hij dit boek bij een lezing georganiseerd door ons genootschap. Uiteraard inclusief het bijbehorende verhaal. U bent in de gelegenheid het boek aan te schaffen, want Boekhandel Tomey & Verstegen is bij de lezing aanwezig om de verkoop te verzorgen. Aanschafprijs morgenavond: €12,50, later in de winkel: €15,00. De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel.