Foto's staan onder aan dit artikelVoet organiseert op zaterdag 22 juni 2013 alweer de achtste historische fietstocht, deze keer naar de Vijfheerenlanden, ten westen van de Diefdijk.

Steeds meer mensen gebruiken tegenwoordig een elektrische fiets. Deze fietsers kunnen kiezen voor een langere route dan de doorsnee-fietser. Daarom zijn 3 routes uitgezet. Een van 25 kilometer, een van 32 kilometer en een van 50 kilometer. Voor elck wat wils. De langste route voor de e-bikers start op een vroeger tijdstip zodat alle deelnemers nagenoeg gelijktijding weer in Culemborg zijn. Mocht u die route graag op een gewone fiets doen, dan mag dat uiteraard.

Gestart wordt vanaf het speelterrein van het Pieterplaatsje. Dit ligt achter de Nieuwstraat, Zalenstraat, Zuiderwal en Westerwal. Het terrein is te bereiken via de Nieuwstraat en de Zalenstraat. Zie het kaartje onder aan dit artikel.


De 50 kilometer-rit gaat naar Bolgarije, via het Zederikkanaal naar Lexmond, Sluis, Meerkerk naar de Schaapskooi in Hei- en Boeicop, alwaar onder het genot van koffie of thee met appelgebak een presentatie van het gebied wordt gegeven. Ook kan kennis worden genomen van een expositie over het verleden van de Vijfherenlanden. Vanaf hier fietst men weer naar het Pieterplaatsje in Culemborg.
De kortere routes slaan eerder af richting De Schaapskooi, maar ook voor die fietsers (de echte dus) is er koffie of thee met appelgebak.

In groepen van maximaal 6 personen of op eigen gelegenheid gaat u op weg. Natuurlijk mag U kennissen meenemen, ook al zijn ze geen lid van Voet. Aan de fietstocht zijn geen kosten verbonden. Het is verstandig een mobieltje mee te nemen waarmee u de bezemwagen kunt oproepen, mocht U onverhoopt gestrand zijn.

Inschrijven:
25- en 30km tochten: tussen 13:00 en 13:30 uur
50km tocht tussen 12:30 en 12:45 uur

waar ligt het pieterplaatsje google earth

Klik hier voor foto's op website van Het Pieterplaatsje.