vermoedelijk zelfportret jeroen boschUitgesteld Deze lezing wordt gehouden door Hans Saan, de voorzitter van het Museum Elisabeth Weeshuis. Hij weet op een boeiende wijze het leven en de werken van Jheronimus Bosch te ontrafelen.
Iedereen kent wel enige van zijn "bizarre" werken. Zijn manier van schilderen spreekt nog steeds heel veel mensen aan. Zijn schilderijen vindt u in alle belangrijke musea in Nederland: Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Centraal Museum in Utrecht, het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch. Ook in het buitenland treft u veel schilderijen van zijn hand aan. Om enige plaatsen te noemen: Munchen, Madrid, Parijs, New York, Frankfurt, Wenen, Gent, Brussel, Londen, Brugge, Venetiƫ, Washington, Philidelphia, Lissabon, Mechelen en zelfs in Jeruzalem.

Toewerkend naar de herdenking van de vijfhonderdste sterfdag van Bosch in 2016 worden vele activiteiten georganiseerd - onder andere de restauratie van drie belangrijke schilderijen die in Venetiƫ hangen. Deze avond is een mooie gelegenheid om u alvast te verdiepen in zijn leven en werken.

De lezing wordt gehouden in de Evangelisch-Lutherse kerk aan de Achterstraat 2 in Culemborg en begint om 20.00 uur. Verder is er gelegenheid de nieuwe aanwinsten in te zien en kunnen boeken worden geleend dan wel worden teruggebracht.

vermoedelijk zelfportret jeroen bosch