Stadhuis_Gouda_1712Zaterdag gaan we naar Gouda, historisch hart in het groene hart van Nederland. Het kan niet anders of Gouda is een geweldige stad, want onze burgervader Roland van Schelven is er ooit wethouder geweest. Maar er zijn uiteraard meer redenen om Gouda als doel te kiezen. Het stadhuis van Gouda is erg mooi, haast net zo mooi als het onze. Om het stadhuis heen ligt een prachtig plein, met voldoende terrasjes om u een hele middag bezig te houden.

Wij hebben voor u een programma samengesteld dat u allereerst een rijke blik gunt in de geschiedenis van Gouda. Aan het einde van het programma heeft u ongeveer twee uur om zelf in te vullen. U kunt dan uiteraard naar een terrasje gaan, maar u kunt ook naar het museum en daar kunt u iets kiezen: Dese Polipus, is getrocken uijt de Neus, van M.P. Iongedochter, door Pieter Maillart Chirurgijn, op den 12. van Hoijmaent, 1667. Ja, dat maakt nieuwsgierig!

neuspoliep

Het programma

8.45Vertrek met bus vanaf stationsplein Culemborg
10.00 koffie met wat erbij in het sfeervolle Museumcafé
11.00 uitgebreide stadswandeling met een gids van het Goudse Gidsen Gilde (!) met o.a. bezoek aan het stadhuis (onder voorbehoud dat er geen besloten bijeenkomst is)
12.30-14.00 lunch in het Museumcafe met afsluitend een Gouds stroopkoekje
14.00-15.00 St. Janskerk bezoek met gids, met o.a. de wereldberoemde Goudse Glazen (wereldberoemd, en dat is niet overdreven)
Daarna vrij programma waarvoor wij de mogelijkheden aangeven, bijvoorbeeld bezoek aan de Waag of het Gouds museum (eigen kosten), terrasjes bij de vleet, er zijn geweldig veel mogelijkheden, kijk maar naar de foto hieronder
17.00 naar huis

terras

De kosten

Deelname aan deze excursie kost u 45 euro. U schrijft zich in door per persoon €45,00 over te maken op rekening van onze penningmeester, NL90 INGB 0005023582 ten name van Genootschap AWK Voet v Oudheusden en onder vermelding van 'Gouda 2014'.

Elk jaar melden zich meer leden aan voor onze dagexcursie. Het aantal deelnemers wordt echter beperkt door de capaciteit van de bus: 50 stoelen. Maak dus tijdig uw inschrijving in orde om teleurstelling te voorkomen.

De laatste keer hebben zich veel deelnemers afgemeld op het laatste moment. Wij hadden de gewoonte om het inschrijfgeld in dat geval terug te storten. Dat is in verband met de vaste kosten die wij moeten maken niet mogelijk. Als u niet komt opdagen proberen we eerst de vrijkomende plaats bezet te krijgen. Lukt dat niet dan betalen wij u terug minus uw deel van de vaste kosten, in dit geval is dat minus 16 euro.

Foto's van Adrie Holtkamp