fietsfotoos

Dit jaar is weer een mooie fietstocht uitgezet in het inundatiegebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Linge. U kunt kiezen uit 2 ritten, een van 30 en een van 50 kilometer. Dus voor elk wat wils

Ook dit jaar starten wij weer vanaf het speelterrein aan het Pieterplaatsje, dit is gelegen tussen de Nieuwstraat, Zalenstraat, Zuiderwal en Westerwal. Zie deze kaart:

kaartDe start van de 50-kilometertocht is rond 12.30 uur. Deze tocht is met name bedoeld voor de langeafstandrijders en de E-bikers. Voor degene die deze afstand te veel vinden is een route van 30 kilometer uitgezet. De start daarvan is rond 13.00 uur.

Onderweg trakteren wij u op een drankje en een versnapering.

Deze keer is weer aandacht geschonken aan de historie. Onderweg dienen een aantal vragen te worden beantwoord. Onder de deelnemers met de meest goede antwoorden worden een aantal prijzen verloot. De winnaars worden persoonlijk ingelicht.

U hoeft zich niet in te schrijven en het is helemaal gratis, ook als u geen lid bent van Voet.

Verslag

48 Voetleden hebben deelgenomen aan de jaarlijkse Historische Fietstocht. Onderweg moest men een 7-tal vragen beantwoorden. 7 deelnemers hadden alle vragen goed. Onder hen werden 3 prijzen verdeeld.

De gelukkigen zijn: Jesper Zweers uit Zoelmond, Toos de Heus uit Veenendaal en Fiene van de Akker uit Culemborg. De prijzen worden bij hen thuis gebracht.

Twee vragen leverden de nodige vraagtekens op. Welk beeld aan de T-splitsing Weidsteeg-Beusichemsedijk is verdwenen?; velen dachten aan de halfuurspaal. Het goede antwoord was echter “Moeder Aarde”. Ook de betekenis van de naam van een huis in Zoelmond genaamd “Olpoda” was niet bij iedereen bekend. De oplossing was “Ons liefste plekje op deze aarde”.

Men was vol lof over de route en de verzorging en verzekerde de organisatie volgend jaar beslist weer mee te fietsen. Al met al een geslaagde dag.

U kunt hier de beschrijving van de fietstocht nalezen.

Foto's van Ad van Haarlem

Foto's van Jan Hogendoorn