luchtfoto kasteel amerongenOnze Werkgroep Excursies heeft weer een mooie excursie voorbereid, een uitje naar Kasteel Amerongen. Het kasteel is recent op een prachtige manier gerestaureerd, de tuin is ronduit geweldig en de werkgroep heeft naast een bezoek aan het kasteel ook een mooie wandeling door Amerongen gekoppeld. Aan de collectie van het kasteel kunt u moeiteloos een hele week besteden, dus zoals alle goede excursies is ook deze te kort. Zo heeft u een goede reden om nog eens een bezoek te brengen.

Kasteel Amerongen heeft een bewogen geschiedenis, deels beschreven in de lezing door Jan Hogendoorn na de jaarvergadering op 11 maart. Die geschiedenis begint bij Floris V, graaf van Holland die in 1296 werd vermoord. Het kasteel wordt verschillende keren verwoest en weer opgebouwd. In 1763 werd het bijvoorbeeld door de Franse troepen met takkenbossen in brand gestoken.

En natuurlijk kennen wij kasteel Amerongen nog van de excursie naar Huis Doorn. De Duitse keizer die in Doorn zoveel bomen kapte bij wijze van tijdverdrijf, heeft van 1918 tot 1920 voor die activiteit geoefend op kasteel Amerongen.

De excursie is op zaterdag 20 september en begint in Amerongen om 12:00 uur. Gezien de beschikbare parkeerruimte daar is het handig om samen te reizen. Als u een lift zoekt neem dan contact op met de secretaris, Jaap Borggreve, op 0345-530608.

Deelnemers

Het maximum aantal deelnemers voor deze excursie is 45. Schrijft u zicht dus tijdig in. Wij zullen de deelnemers onderverdelen in drie groepen zodat de gidsen u op normale toon kunnen vertellen wat zij willen vertellen.

Groep A 12.00 Dorpswandeling 13.15 Koffie met gebak 14.00 Rondleiding kasteel
Groep B 12.45 Rondleiding kasteel 14.00 Koffie met gebak 14.45 Dorpswandeling
Groep C 13.30 Rondleiding kasteel 14.45 Koffie met gebak 15.30 Dorpswandeling
Als u bij uw inschrijving aangeeft welke groep uw voorkeur heeft proberen wij daar rekening mee te houden.

Kosten

De kosten voor deze excursie bedragen 21 euro per persoon. NB: Een belangrijk deel van de prijs wordt bepaald door de toegangsprijs van het museum. Heeft u dus een museumkaart tot uw beschikking en neemt u die mee (uiteraard) dan bedragen de kosten slechts 11 euro.

Inschrijven en betaling

U schrijft zich in door een bedrag van 11 (met museumkaart) of 21 euro (zonder museumkaart) per persoon over te maken op onze rekening: NL90 INGB 00050 23582 tnv Genootschap AWK Voet van Oudheusden onder vermelding van 'Excursie Amerongen.
Het bestuur behoudt zich het recht voor bij afzegging na 14 september de vaste kosten in rekening te brengen.