ewm voorzijdeDat het Elisabeth Weeshuis van grote cultuurhistorische waarde is voor Culemborg hoeven wij u niet uit te leggen, evenmin als het belang om het op een goede manier te beheren en te conserveren voor ons nageslacht. Bijzonder is echter dat het college van protectoren er naar streeft om er maatschappelijk vitale functies in onder te brengen. Vanuit dat streven werd besloten tot een grondige verbouwing. Een belangrijk doel van de verbouwing was om twee bestaande en een nieuwe bewoner te huisvesten en gelegenheid te bieden eigen en gezamenlijke activiteiten te ontplooien: het museum, de bibliotheek en de volksuniversiteit. Daarmee werd de vitale functie van het Weeshuis voor de stad niet alleen behouden maar zelfs versterkt. Het gaat om belangrijke maatschappelijke functies op het gebied van cultuurhistorie, volksontwikkeling en educatie, en kunst-en-cultuur.

Cadeau

Om de waardering van de stad, haar bewoners, bedrijven en instellingen voor het vernieuwde Weeshuis en haar vitale functie tot uitdrukking te brengen zou het mooi zijn daar een passend cadeau bij aan te bieden. Het bedachte cadeau bestaat uit een geschilderd drieluik van de hand van de Culemborgse kunstenares Sylvia van Opstall. Zij zal dit werk speciaal voor het Weeshuis ontwerpen. Het thema van het werk is het laten zien van de stad Culemborg, Elisabeth, het weeshuis en haar protectoren, de bewoners van het weeshuis en activiteiten in het verleden, en haar huidige bewoners en huidige activiteiten.

Sylvia van Opstall

Zij woont en werkt in Culemborg en heeft haar atelier in de Achterstraat. Sylvia is onder meer bekend van het TV-programma "Sterren op het Doek". Job Cohen koos voor het schilderij van haar. Hij voegde daar aan toe, dat het schilderij opgehangen gaat worden in de portrettengalerij van de gemeente Amsterdam.

Sylvia van Opstall, haar werk en Job Cohen

Geef ook voor het cadeau

Alle bijdragen zijn uiteraard welkom.

Geeft u € 100,= of meer, dan treedt u toe tot de selecte 'Club van 100' en geniet u speciale privileges, zoals de mogelijkheid van het Atelier van Sylvia van Opstall te bezoeken + meet&greet met Sylvia van Opstall.

U kunt uw gift aanmelden via het donatieformulier dat u hier aantreft.