Wapen van Leerdam...is een koopstad.

De handel zat duidelijk in Leerdam. Excursies zijn core business voor Voet, en dat is niets nieuws, het is al zo vanaf de oprichting in 1937. De eerste excursie die Voet organiseerde ging naar Leerdam en die excursie trok 23 leden 'met 4 dames'. Niets over de vraag of die 4 dames waren inbegrepen in dat aantal van 23 leden.

Al in de eerste kolom van het verslag wordt het weer genoemd, 'Het bleef droog, zoolang het droog moest blijven...' . Er zijn dus in de loop der jaren bijzonder weinig dingen veranderd. Excursies doen wij nu nog steeds regelmatig, drie keer per jaar, en nog steeds is het droog, 'zoolang het droog moet blijven'.

Niet onbelangrijk: ook kwam de burgemeester nog even langs om 'te deelen in de dischgeneuchten'. Tegenwoordig is dat koffie of thee met appeltaart, maar misschien moeten wij iets uitzoeken wat meer onder de term 'dischgeneugten' valt te scharen. meer 'Lucullus like'. Lees ook over de 'recente redding van een collectie oude zerken' en denk dan aan ons Janskerkhof. Kortom, lees het verslag van de eerste excursie van Voet. Dat taalgebruik en die sfeertekening, heerlijk. Terzijde: de S. aan het einde staat voor Sillevis, befaamd om zijn taalgebruik.