redichemse waardZoals u ongetwijfeld in de stad hebt gezien, op 25 mei om 19:30 uur (deuren open 19:00 uur) is er een bijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis. Verschillende organisaties uit Culemborg zullen kort vertellen over de waarde die de Redichemse Waard voor hen vertegenwoordigt. Voet wordt vertegenwoordigd door de Werkgroep Archeologie, bestaande uit Channa Cohen Stuart, Jan Hogendoorn, Connie Veer en Jaap Borggreve.

Ons genootschap zal vooral de cultuurhistorische waarde benadrukken: het landschap met zijn eeuwenoude bewoning (tenminste sinds de Middeleeuwen, zeer waarschijnlijk nog vroeger) en de archeologische schatten die in de bodem verborgen zijn. Channa Cohen Stuart, de archeoloog in ons midden, zal een en ander toelichten en deelnemen aan een paneldiscussie. In dat panel zal ook de verantwoordelijke wethouder plaatsnemen, Collin Stolwijk. Kortom, een gebeurtenis waar u als lid van Voet belangstelling voor zult hebben. Maak daarom een paar uur vrij die avond en bezoek dit evenement.

redichemse waardHierboven een kaart van de Redichemse Waard uit 1925. Op de kaart is aangegeven waar de vroegere bewoning was (oudhoevig land) en waar de terp ligt (huispol, Middeleeuwen).