Sommige van onze leden lijden ernstig aan serendipisme. Dat is geen ziekte, maar de merkwaardige gave om toevallig prettige dingen te ontdekken.

Zo was ons lid Jan van der Linde aan het grasduinen op de website van het George Clifford Herbarium , loopt hij tegen Christiaan Kleynhoff aan, u weet wel, van de Kleynhoffstraat in Culemborg. Hij is overleden in 1799, was arts en botanicus en....burgemeester van Culemborg. Maar Kleynhoff was ook Opperchirurgijn in dienst van de VOC en directeur van de Hortus Botanicus in Batavia. Een veelzijdig mens dus. In die laatste hoedanigheid stuurde hij herbariummateriaal naar Burman, hoogleraar in de plantkunde en directeur van de Hortus Botanicus te Amsterdam. Burmann raakte bevriend met Linnaeus, die hij in 1935 toegang tot zijn botanische verzamelingen en bibliotheek bood. Via Burmann kwam George Clifford in contact met Linneaus. Linnaeus noemde naar hem het plantengeslacht /Burmannia /L. 1737:128, L. 1753:287, Burmanniaceae.

Dus via de VOC en oud-burgemeester Kleynhoff heeft het plantengeslacht Burmannia zijn naam gekregen. Waarin een kleine stad groot kan zijn.