Omslag voetnoot 49Het kan u nauwelijks zijn ontgaan, de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes vierde op 7 september 2013 haar 125-jarig jubileum. Het jubileumfeest begon bij het borstbeeld van Pieter Aafjes op de Zanddam, aan het eind van de Zandstraat. Het verkeer werd even stilgelegd voor een paar mooie muziekstukken en de voorzitter, Kees Hilhorst, legde samen met ere-voorzitter Mari Woerdenbach een krans bij het beeld.

afbeelding Pieter Aafjes speelt op de Markt, voor het bordes van het Stadhuis

Het vervolg vond plaats bij het Stadhuis. Op de Markt speelde het orkest opnieuw, de hele Markt was er eventjes stil van.

afbeelding Contrabassen, de enige strikinstrumenten bij Pieter Aafjes

Arie van dillen speelt de hoornDaarna werd in de stadszaal een bijeenkomst gehouden, waar voorzitter Kees Hilhorst het oudste lid en ere-lid Arie van Dillen feliciteerde. Vorige maand vierde Arie zijn verjaardag, ja, zijn 91-ste, en tijdens deze bijeenkomst vierde heel Pieter Aafjes het feit dat hij 80 jaar lid was. Arie van Dillen is zo het voorbeeld van de houding die Pieter Aafjes groot heeft gemaakt: toewijding. Hij memoreerde zelf dat hij nog hoorn heeft leren spelen van meneer Pieter Aafjes en uiteindelijk, op diens aanraden, voor muziek had gekozen in plaats van voor voetbal. Nooit spijt van gehad. Dat werd al daarvoor aangetoond toen Arie weer even de hoorn opnam die in de hal van het Stadhuis was opgehangen voor de tentoonstelling "125 jaar Pieter Aafjes". Ga kijken, het is de moeite waard.

portret van Pieter Aafjes