Hans GoedkoopDe bekende historicus Hans Goedkoop geeft in het Theater De Fransche School een lezing die u  als lid of  geïnteresseerde van onze Historische Vereniging zal aanspreken.

Datum: dinsdag 19 december 2017  - Aanvang: 20:30 uur

Toegangsprijs: € 18 euro, voor Voet-leden geldt een gereduceerd tarief van € 12,50! Bij het reserveren moet u dan wel een prijssoort kiezen. 

1. Ga naar www.theaterdefranscheschool.nl/ en klik op "Bestel kaarten" onderaan.
2. Kies in het daaropvolgende scherm het aantal plaatsen en klik op "Volgende".
3. Kies per plaats voor de prijssoort "Actie Voet" en klik op "Volgende".
4. Vul de actiecode "Voet2017" in, let op de hoofdletter! Klik op "Afrekenen".
5. Voltooi de procedure door de gewenste gegevens in te vullen.

Historicus en presentator Hans Goedkoop, bekend van o.a. ‘Andere Tijden’, ‘De Gouden en Zilveren Eeuw’ neemt u mee in zijn werk als geschiedkundige, met als rode lijn zijn boeken en tv-series.

Hij vertelt over Kaap de Goede Hoop waar sinds Jan van Riebeeck er in 1652 voet aan wal zette Nederland een prominente rol speelde in de geschiedenis van Zuid-Afrika. Een verhaal van overheersing, uitbuiting en racisme, maar ook van assimilatie, vrijheidsstrijd en emancipatie. Over zijn opa, een kolonel in het Nederlands-Indië van de politionele acties. Maar ook over Nederland in de Gouden Eeuw; onherkenbaar anders dan nu – en toch ook niet. Vluchtelingen zoeken er een veilig thuis. Migranten doen het zware werk. Jongeren scheppen een jeugdcultuur. Consumenten willen met de mode mee. Spaarders kopen aandelen en grote aandeelhouders gaan gevaarlijk speculeren. De proeftuin van onze eigen tijd. Een periode waarin Nederland het laboratorium wordt waar de wereld proefondervindelijk onderzoek doet naar globalisering, migratie, tolerantie, consumentisme, beurs- en mediahypes en nog veel meer moderns.
Tot ziens op 19 december?

Via: www.theaterdefranscheschool.nl  kunt u boeken en de kortingscode Voet2017 gebruiken.