kerkgewadenDe Emerentianalezing op 20 jan. j.l. door Koen Vanbesien heeft ons weer eens duidelijk gemaakt, dat onze vrouwe Elisabeth en haar mannen tot de maatschappelijke elite uit hun tijd behoorden. Dat kwam ook tot uiting in de giften die ze aan kerken en kloosters schonken. Een goed voorbeeld daarvan zijn de schitterende kerkgewaden met zijde-, zilver- en goudborduursels, die ze schonken aan de Sint-Katharinakerk te Hoogstraten Drie van deze kerkgewaden uit Hoogstraten zijn nu tijdelijk in Culemborg te zien. Volgens de overlevering borduurde Elisabeth van Culemborg zelf mee aan twee ervan.

Het Elisabeth Weeshuis Museum is trots de bijzondere, oude gewaden, twee dalmatieken en een kazuifel, te kunnen toevoegen aan de tentoonstelling Het geheim van de tafel. Dit dankzij een bijdrage van de Vrienden van het Elisabeth Weeshuis Museum. Voor de bruikleen werkte het museum samen met het Stedelijk Museum Hoogstraten te België en de Kerkfabriek Sint-Katharina.

De lezing wordt gehouden door Richard de Beer, conservator Oud-Katholiek erfgoed van het Museum Catharijneconvent.

Programma:
14.30 u ontvangst, gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee voor eigen rekening en kopen kaartje a 5,50 euro, dan wel scannen museumkaart / museumvrienden gratis
15.00 u start lezing in atelier voor maximaal 50 personen
15.45 u bezichtiging tentoonstelling Het geheim van de tafel en kerkgewaden samen met Richard de Beer in twee groepen
16.30 u einde, gelegenheid tot het drinken van borrel of iets anders voor eigen rekening
Meldt u zich in verband met het beperkte aantal plaatsen s.v.p. voor 24 februari aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
NB Wilt u meer weten over het onderzoek naar de Memorietafel; Nicole Spaans is aanwezig voor het beantwoorden van vragen.