ontginningen rond CulemborgHet bestuur van Genootschap A.W.K. Voet van Oudheusden nodigt u uit voor het bijwonen van de jaarlijkse ledenvergadering.

Deze vergadering vindt plaats op dinsdag 27 maart 2018 in Stadstheater De Fransche School, Lange havendijk 1 Culemborg. Aanvang 19:30 uur.    

Agenda jaarvergadering Klik hier

Verslag algemene ledenvergadering van  28 maart 2017 Klik hier

Jaarverslag over 2017 Klik hier

Financieel verslag over 2017 met toelichting (pdf) Klik hier

Begroting 2018 (pdf) Klik hier

De Algemene ledenvergadering wordt gevolgd door een lezing over Veldnamen of toponiemen door Jan Hoogendoorn.

Voor de meesten van ons hebben oude kaarten een bijzondere aantrekkingskracht. Op die kaarten tref je namen aan van plekken, gebouwen en stukken land. Die namen verraden vaak iets over de vorm, de ligging of het gebruik van het betreffende gebied. Wat betekenen namen als de Hond, de Geer, Parijsch, Lanxmeer? Jan Hogendoorn zal bespreken waarom dat verzamelen van toponiemen belangrijk is, zal een aantal Culemborgse voorbeelden bespreken en vertellen hoe we er verder mee gaan werken. Voet neemt namelijk een aanloop om die toponiemen of veldnamen te gaan verzamelen.  Daartoe is onlangs een werkgroep cartografie opgestart. Stuur voor meer informatie hierover een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.