tekst

De interessante expositie, die in het Elisabeth Weeshuis Museum de afgelopen  drie maanden te zien was, wordt zondag 31 maart dan op een bijzondere wijze afgesloten.

De expositie toont enkele topstukken. Wat dacht u van de originele oorkonde met de Stadsrechten uit 1318 of de Genealogie van de heren en graven van Culemborg. Ook het opsporingsaffiche in verband met de dubbele moord in 1923 in Culemborg is te zien. Het zijn archiefstukken die u eigenlijk nooit te zien zult krijgen, omdat ze te kwetsbaar zijn en daarom goed opgeborgen moeten worden.

tekst Behalve dat u de expositie kunt bezoeken is er ook een lezing in de theater De Fransche School. Niemand minder dan Gijs van der Ham, conservator van het Rijksmuseum, komt vertellen over de genealogie van de heren en graven van Culemborg.

De lezing vindt plaats om 15.00 uur in de Fransche School, Havendijk 1.

Om de expositie te bezoeken kunt u deelnemen aan een rondleiding. Er is een rondleiding om 13.30 uur en een om 16.30 uur. Het museum is gevestigd in de Herenstraat 29. Aanmelden vóór 20 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Later krijgt u bericht bij welke rondleiding u wordt verwacht. Hoe eerder u reageert hoe beter, want het aantal deelnemers is beperkt en let wel: de toegang is gratis voor leden van Voet.