vianen copy

Klik hier voor de kaart en de routebeschrijving (pdf).

Het thema van de fietstocht: de kerken van de beroemde architect Alfred Tepe (1840-1920) in de omgeving van Culemborg. In Nederland zijn naar zijn ontwerp meer dan 70 kerken gebouwd, vooral in het Aartsbisdom Utrecht. Na Pierre Cuypers (Rijksmuseum, Centraal Station Amsterdam) was hij de belangrijkste architect van de neogotiek in Nederland.

Startplaats: Pieterplaatsje, Culemborg (www.pieterplaatsje.nl , het Pieterplaatsje ligt verborgen achter de Nieuwstraat, de Zalenstraat, de Westerwal en de Zuiderwal))
Starttijd: tussen 12:30 en 13:00 uur
Er zijn routes beschikbaar van 35, 45 en 50 km. Wij hebben voor u drie aantrekkelijke routes gemaakt langs zoveel mogelijk fietsknooppunten.

» Wie ongeveer 35 km fietst komt langs de Petrus en Paulus van Everdingen (1879), de O.L.V. ten Hemelopneming van Vianen (1877-1879) en de H. Michael van Schalkwijk (1878-1879).
» Wie ongeveer 45 km fietst komt ook nog langs de Sint Nicolaasbasiliek van IJsselstein (1885-1887).
» En wie ongeveer 50 km fietst zelfs nog langs de O.L.V. ten Hemelopneming van Houten (1884-1885).

In de kerk van Vianen krijgen we koffie met cake en een rondleiding door de koster (als er geen bruiloft of uitvaart is). Alle tochten gaan over de Vrevia pont tussen Vianen en Vreeswijk (Nieuwegein) en de Liniepont tussen Werk aan de Groeneweg en Werk aan het Spoel.

Bij de start worden de routebeschrijvingen en een consumptiebon uitgedeeld. Tegen inlevering van deze bon krijgt u in de kerk van Vianen koffie met cake.

Inschrijven is niet nodig, maar goed weer is wel nodig. Houd deze website en uw e-mail in de gaten voor nadere informatie als het slecht weer dreigt te worden.

Deelname aan deze fietstocht is geheel gratis, ook als u geen lid bent van Voet. Klik hier voor de routebeschrijving (PDF).