DSC06360bew2 copyZaterdag 1 juni vond in de Gelderlandfabriek in Culemborg de presentatie plaats van een nieuwe Voetnoot, het historisch cahier dat het Genootschap A.W.K. Voet van Oudheusden driemaal per jaar uitbrengt. Het nummer, getiteld School van hoge klasse, is een fraai vormgegeven boekwerkje over de betekenis voor stad en land van het door paters Augustijnen geleide Nederlands Schriftelijk Studiecentrum Culemborg (1946-1971).

Bijna 50 jaar na sluiting van het Instituut werden onder ruime belangstelling na een boeiende lezing van de historicus dr. Brian Heffernan, over de betekenis van de Augustijnen voor het onderwijs, de eerste exemplaren overhandigd door de auteur drs. Joop de Vries. Die eer viel te beurt aan twee Studiecentrumprominenten van weleer: de bijna 94-jarige Johan van Blokland, voormalig directeur en de bijna 90-jarige voormalige pater-rector mr. Antonius (Ton) van Daal.

Beide heren waren omringd door familieleden, oud-medewerkers en veel belangstellenden. Het was een heuglijke dag. Bijna 50 jaar geleden vertrokken Van Blokland en Van Daal uit Culemborg en nu waren zij samen weer voor even terug in de Lekstad om zich de huldiging voor hun verdiensten te laten welgevallen.

Het derde exemplaar werd overhandigd aan de Orde der Augustijnen - in de persoon van pater dr. Martijn Schrama OSA -. Pater Schrama, prediker en wetenschapper, maakte met zijn aanwezigheid het feest op deze met zon overgoten dag compleet. Leden van Voet krijgen deze rijk geïllustreerde  Voetnoot uiteraard gratis in de bus. U kunt (extra)  exemplaren kopen via de auteur (06-20360216) of bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De prijs is € 6,50 en €10 incl. verzendkosten.

Een volledig verslag van deze middag leest op augustijnen.nl

Dat verslag werd geschreven door

drs. Ingrid van Neer-Bruggink
Augustijns Instituut 
Jacobskerkhof 2
NL – 3511 BL Utrecht

Tel. (0031) (0) 30 8 200 270

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.