Deze agenda is gezien de omstandigheden met het coronavirus niet meer van toepassing. Alle bijeenkomsten zijn voorlopig afgelast. Hieronder nog twee mededelingen en verder hebben wij hieronder een paar video's voor u verzameld.

Voorts kunt u hier alle Voetnoten digitaal downloaden en lezen. En is er hier een lijst met boeken waarvan die met rode letters ook digitaal beschikbaar zijn. Leert u alles over Culemborg!.

Meer informatie over lezingen en excursies volgt zodra die beschikbaar is. Bij elk onderdeel vindt u een link, rode letters, naar de beschrijving zodra die informatie beschikbaar is. Alle lezingen vinden plaats in Theater De Fransche School, aanvang 20:00 uur, zaal open een half uur voor de aanvang - tenzij anders is aangegeven. De toegang is gratis.

 

Zaterdag 18 januari, 15:00 uur                                          

Emerentianalezing : Jan de Boer, burgemeester van Buren, over Martin van Buren, President van de VS. Lees hier waarom wij een Emerentianalezing hebben.

Maandag 27 januari, 20:00 uur

Tot aan de lippen  Oud-burgemeester Henk Zomerdijk over de evacuatie in 1995.

Woensdag 29 januari, 20:00 uur Tot aan de lippen Anton van der Velde over het Landschap in het kader van 25 jaar evacuatie Rivierenland: Net geen natte voeten.
Dinsdag 11 februari, 19:30 uur Algemene Ledenvergadering / Lezing over de 'Lekboten'. LET OP: de ALV begint om 19:30, zaal open om 19:00 uur.
Donderdag 12 maart, 20:00 uur Lezing 'Het mysterie van de kleipijpen', door André van Ingen.
Zaterdag 21 maart, 13:00-17:00 uur Utrecht: Steegjes en Hofjeswandeling; Universiteitsmuseum en Oude Hortus. Met eigen vervoer (Trein: station Utrecht Vaartsche Rijn).
Donderdag 16 april Lezing door Bernier Cornielje over de slag op de Grebbeberg en wat aan die slag vooraf ging.
Donderdag 7 mei Lezing door Connie van der Heijden over verzetsstrijder Johannes van Zanten
Zaterdag 16 mei, 9:00-18:00 uur

Kasteel Duivenvoorde Voorschoten en Space Expo Noordwijk. Met Touringcar.

Zaterdag 20 juni, 13:00-17:00 uur Historische Fietstocht langs de verdwenen baksteenindustrie aan de Lek; voormalige steenfabriek Bosscherwaarden.
Zaterdag 19 sept: 13:00-17:00 uur Najaarsexcursie naar de Vesting Naarden met eigen vervoer.

De lezingen worden gegeven in theater De Fransche School aan de Havendijk in Culemborg. Aanvang in de regel 20.00, zaal open 19.30, toegang gratis. In de pauze biedt Voet je een kop koffie of thee aan. Na afloop gelegenheid tot napraten in het gezellige theatercafé.

Er is een boekentafel met relevante literatuur uit de Voet-bibliotheek en een ‘weggeefdoos’ voor wat je kwijt wilt, of graag wilt hebben.