Helaas bereikte ons het bericht dat Hans Goedkoop per onmiddellijk op doktersadvies zijn agenda leeg moet vegen, vanwege klachten van overspannenheid.
Erg vervelend, voor hem en voor ons, want we maakten ons op voor een mooie avond. 

Om de avond toch niet verloren te laten gaan heeft Theater De Fransche School Ad van Liempt uitgenodigd, de laatste tijd wat omstreden in het nieuws, maar niet minder interessant. 
Hij gaat o.a. spreken over het jaar 1945: het onderwerp van zijn nieuwe boek.

AdVanLiempt   foto Tjitske SluisAd van Liempt is een van Nederlands bekendste historici. Hij is een van de grondleggers van het geschiedenisprogramma Andere Tijden en eindredacteur bij talloze uitzendingen over politiek en actuele evenementen, en van de succesvolle tv-serie De Oorlog. Van zijn hand verschenen vele boeken over historische onderwerpen, maar vooral over de Tweede Wereldoorlog. De bekendste zijn Kopgeld, De Oorlog, Na de Bevrijding en Aan de Maliebaan.

Dit jaar verscheen zijn boek Gemmeker, over de commandant van Kamp Westerbork die verantwoordelijke was voor de deportatie van meer dan tachtigduizend joden vanuit het kamp naar de vernietigingskampen. Voor zijn televisiewerk kreeg hij een ere-Nipkowschijf en voor zijn werk als auteur en programmamaker aan eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam.

Deze avond zal hij u meenemen naar het jaar 1945: het onderwerp van zijn nieuwste boek dat in maart 2020 verschijnt.

Ad van Liempt vervangt op deze avond Hans Goedkoop die helaas om privéredenen af moest zeggen.

Voet-Voordeel!

Leden van Voet van Oudheusden die een kaartje hebben voor deze avond ontvangen op vertoon van de bon uit de PAPIEREN nieuwsbrief van begin december een tweede pauzedrankje gratis.

Theater De Fransche School
Do 12 december – 20.30 uur
Entree €19.50
Tickets via www.theaterdefranscheschool.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.