thumbnail uitsnede kaart culemborg voetnoot 56 Prachtige Voetnoot hoor, nummer 56. Maar wij kregen een probleempje voorgeschoteld en dat zagen wij zelf toen ook. Het probleem: de kaart op de middenpagina is niet goed te lezen door de vouw in het midden. Ja, dat klopt. Het alternatief, de kaart afdrukken op maar één bladzijde is ook niks, te klein.

schilderj van Van Os, ongedateerd, blz 41 van Voetnoot 56Op Twitter vroeg Rudi Oortwijn zich af waar hij het schilderij moest plaatsen op bladzijde 41 van deze Voetnoot, het stelde hem voor grote raadselen. En hij staat niet alleen met deze vraag, vandaar dat wij aan de schrijver van de Voetnoot, Kees Raven, een toelichting hebben gevraagd.

tekst

Er is een onzorgvuldigheid geslopen in de Voetnoot over de Stadsrechten die in december 2018 verscheen.

Op bladzijde 48 staan de namen van de auteurs. Daar is per abuis de naam van mevrouw Beatrijs van Dijk niet juist vermeld. Waar staat "Beatrijs de Graaf" gelieve te lezen "Beatrijs van Dijk".

Onze verontschuldigingen aan mevrouw van Dijk, die ons erg geholpen heeft bij de totstandkoming van het artikel.

Namens de redactie van de Voetnoten,

Michiel Bugter

her roose orgel in middelburgIn Voetnoot nummer 52 staat op bladzijde 16 een beschrijving van het orgel van Jan Roose in de Nieuwekerk in Middelburg. Onderaan die beschrijving wordt verwezen naar een afbeelding, maar die is niet afgedrukt in die Voetnoot. Dat is omdat de kwaliteit van de afbeelding onvoldoende was om een acceptabele afdruk te realiseren.

Op internet zijn de eisen die aan de kwaliteit worden gesteld veel eenvoudiger dan in drukwerk, daarom is het wel mogelijk hier een acceptabele afbeelding weer te geven. Het Roose orgel staat hier links. Klik op die afbeelding voor een uitgebreide beschrijving.

cover van de CDBij de Voetnoot over 125 jaar Pieter Aafjes hoort natuurlijk muziek. Maar laatst werd ons verteld dat er geen CD bij de Voetnoot zat waarop de muziek van Pieter Aafjes te beluisteren was. Tja, dat klopt. Eigenlijk moet je Pieter Aafjes gewoon live horen, zoiets doe je niet op een CD, die zat dan ook niet bij de Voetnoot. Maar die CD bestaat natuurlijk wel. Verschillende zelfs.

Omslag voetnoot 49Het kan u nauwelijks zijn ontgaan, de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes vierde op 7 september 2013 haar 125-jarig jubileum. Het jubileumfeest begon bij het borstbeeld van Pieter Aafjes op de Zanddam, aan het eind van de Zandstraat. Het verkeer werd even stilgelegd voor een paar mooie muziekstukken en de voorzitter, Kees Hilhorst, legde samen met ere-voorzitter Mari Woerdenbach een krans bij het beeld.

thumbnail voor de ANWB prijs Exclusief voor Vrienden van het Museum Elisabeth Weeshuis en voor leden van ons Genootschap A.W.K. Voet van Oudheusden organiseren Voet en het Museum op 9 april 2011 vier gratis stadswandelingen met bezoek aan het Museum. De wandelingen staan in het teken van de tentoonstelling over het werk van Lambertus Johannes Hansen: Op zoek naar het verborgen Culemborg. De laatste Voetnoot is aan die schilder gewijd.

In Voetnoot 47, "Het dynamisch leven met het water, erfvijand, bron van vruchtbaarheid en bondgenoot", staan vier kaarten. Die kaarten zijn tamelijk klein, als gevolg van het vast formaat waarop Voetnoten worden afgedrukt. Hier vindt u de kaarten in een groter formaat. Klik op de onderstreepte tekst (de link) om de kaart te downloaden.

Kaart op bladzijde 8 en 9, "Waterstaat"
Kaart op bladzijde 22 en 23, "Economie"
Kaart op bladzijde 34 en 35, "Verdediging"
Kaart op bladzijde 48 en 49, "Structuren"

Met Cntrl-F kunt u in deze tabel zoeken op willekeurig welk woord.

Als de titel van een artikel onderstreept is kunt u het lezen door op de titel te klikken