We krijgen geen genoeg van de spoorbrug! Kees Molders heeft prachtige foto's van de spoorbrug gemaakt. Hij deelt ze graag met alle Voetgenoten. Hij schrijft: "Beste Voetgenoten! Gelukkig ben ik op tijd begonnen met het fotograferen van de spoorbrug, vóór de vervanging. Ook toen er nog niets te zien was van de werkzaamheden heb ik dia's gemaakt.In die tijd was het nog niet zo gebruikelijk om van iedere opname de datum te noteren.

Toen aan het begin van de jaren 1980 duidelijk werd dat de spoorbrug bij Culemborg zou worden vervangen, maakten Culemborgers en Voetgenoten Truus en Co van Munster plannen om het hele bouw- en vervangingsproces te gaan filmen. De film van ruim 50 minuten laten we in delen aan jullie zien. Kees Molders, neef van Truus, heeft de film van een korte inleiding voorzien.

Mooie aflevering van Gewest tot Gewest van 6 november 1982, over de vervanging van de oude spoorbrug. Op 5 minuten een interview met Koolhof, de schrijver van het boek over de brug. Aangeleverd door ons lid Jan Merkx die hem terugvond op een oude VHS-band.

Inhoud

In de Voetnoot (2019-67) is géén literatuurlijst opgenomen. In dit dossier staat een overzicht van de gebruikte bronnen en een lijst van geraadpleegde literatuur en materiaal om verder in te grasduinen als je meer wilt weten over de Culemborgse en andere bruggen.

Uit de literatuurlijst hebben we een aantal publicaties als pdf beschikbaar. Die zijn toegevoegd aan dit dossier.

Literatuur